021 068 2424    info@designsbynicola.co.nz

Pauline and Brian, Howick


Gallery

Project overview

This kitchen was part of a renovation of the entire house.  The kitchen is situated in the centre of the living areas and is a walkway from dining/living rooms to the family area.  The brief was to modernise the kitchen, while increasing and maximising the storage potential.
As the space is relatively small the existing shape was the most practical and needed to be maintained.  Storage was increased by more than 50% through taking cabinetry to ceiling height, the use of various internal fittings such as a corner carousel, internal drawers including bottle storage and spice insert, plus drawers to accommodate the food pantry and crockery to the rear wall.  On-bench cabinets set onto stone benchtops removed the bulky look of tall cabinets to this wall, and also created separate work areas.

A contemporary style with handle-free, clean lines and a neutral colour palette was chosen.

What Customers have to say

We found Nicola very approachable and very helpful. She listened to our ideas and advised us how we could improve them into a practical solution. Our kitchen is small but with Nicola's expertise we have more storage space then we ever had before.
The service Nicola provided was both professional and personable which resulted in a functional and timeless kitchen.